zaterdag 18 augustus 2007

Via onherkenbaar Mt Whitney naar Mono Lake

Gisteravond dachten we eerst dat er regen of zo aankwam, maar er kwam met een opstekende westenwind een vreselijke aslucht naar ons toe: van de brand die al sinds 4 juli bij St Barbara woedt. We hadden er nog niet eerder last van, maar vonden dit al erg vervelend.

Vannacht werden we opgeschrikt door een beest dat zowat in onze tent van alles aan het eten was. Wat was het, te groot voor een rat… een kat? of enger, een beer? Het bleek de hond van de buren te zijn die er met hun eten vandoor was....

Het opbreken was geen genot - alles, maar dan ook echt alles zat onder de as. Idioot dat zo’n brand (die overigens erg groot is) van een paar honderd kilometer afstand zelfs hier zo’n effect heeft. Behalve dat alles dus vies was, was de reis ook niet zo leuk als gehoopt. We reden ten oosten van de hoogste toppen van de Sierra Nevada, maar zagen er zo goed als niets van. Het was een grijze kleurloze wereld.

Pas toen we Mono Lake naderden zagen we ook weer heldere, blauwe lucht. He, wat heerlijk! De camping in Lee Vining vonden we meteen. Het is wel een echt RV park (zie foto met een van die joekels die er staan) met achteraan een tentenveldje, maar voor een nachtje is dat prima. Bovendien is het sanitair lekker schoon en mooi.

Met goed een half uur hebben we beide tenten staan (in dit gras is dat geen kunst) en gaan we Yosemite verkennen. De Tioga Pas is indrukwekkend en de natuur is meteen erg mooi. Veel stroompjes, veel bomen en heerlijke wandelpaden.

Bij Tuolumne Campground gaan we even kijken. Daar kunnen we morgen toch echt wel terecht (ook al was ons eerder verteld dat alles in het park vol is); en ieder van ons vindt dat we dat ook moeten doen. Een natuurcamping, midden in het park, met beren waar we ons tegen moeten wapenen! Bij iedere tentplek staat een container waar je al je eten, tandpasta en dat soort dingen in moet doen, want anders heb je kans dat de beren je tent in komen, of je auto openbreken. We hebben er veel zin, temeer we zien dat er een heerlijk stroompje langs de camping loopt waar we lekker kunnen spetteren c.q. zonnebaden of zo.

We doen wat inkopen om ons ook weer in Yosemity goed te redden en het laatste wasje wordt gedaan. Het koelt in deze contreien ’s avonds al aardig af – voor het eerst zit ik eens in de tent te tikken. Maar in het park schijnt het ’s nachts wel tot 1 graad C te dalen!

Geen opmerkingen: