donderdag 16 augustus 2007

De oven in

Lekker geslapen in de mooie hotelkamers - ook weer helemaal schoon gedoucht. Maar toch houden we het voor gezien in Las Vegas, anders dan we eerst van plan waren. We vinden het allemaal wel erg bizar en druk en niet te vergeten warm (het is vroeg in de ochtend alweer 37 graden). We pakken onze spullen en rijden half negen over de Strip langs alle fraaie hotels met al hun prachtige versieringen. Zo zien we Chrysler building en het Vrijheidsbeeld, de Eiffeltoren, de Sfinx en pyramide, Disney-kasteel en nog veel meer. Bovendien verraden vele kranen dat er nog veel meer gebouwd gaat worden. Aan de zuidwest kant verlaten we deze stad die we niet snel zullen vergeten, maar waar we misschien ook nooit meer naar toe gaan.
We rijden door weer echte woestijn - raar dat daar middenin zo'n stad vol vertier is gebouwd. We komen al snel bij de echte Death Valley; alleen de temperatuur geeft dat al aan - 46 graden! We schrikken er gewoon van als we bij Zabriski point uitstappen om even rond te kijken. Het info. center even verderop (Furnace Creek) is heerlijk koel en geeft aardige informatie over de arme pioniers die door deze dodenvallei moesten.
De woestijn is mooi, maar niet geschikt voor wandelingen - bij het laagste punt zien we op de teller: 49 graden. We doen zelfs ons raampje niet meer open.
Na Death Valley rijden we naar het zuiden naar Isabella Lake. Daar vinden we onze volgende camping. Er is weer eens een zwembad, maar de grond is weer akelig hard. De jongens zijn morgenavond uitgenodigd voor een ice cream social. Ben benieuwd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag lieve allemaal, wat maken jullie veel mee! Ik word er bijna jaloers van, hoop in mijn leven ook nog eens die Grand Canyon te zien! Ik ben niet zo jaloers op die temperaturen, hoewel de zon bij ons wel ietsje meer zijn best zou mogen doen. Maarten en Marije zitten nu ook allebei in een tentje (Friesland, resp. Lowlands) maar die krijgen zo af en toe wel een aardig buitje over zich heen. Leuk voor Tom :(Isa)belle lake, mis je Belle erg, of zijn al die reeën en eekhoorns genoeg afleiding?
Bak ze niet tè bruin, hè?!
Liefs van Suzanne