maandag 27 augustus 2007

Terug naar huis

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Ergens zijn we nog lang niet uitgekeken, zeker ook niet in deze leuke stad, maar Belle lonkt erg, we hebben weer zin om in ons huis en de fijne tuin te vertoeven en de verhalen in levende lijve te vertellen en te horen.

Alles wordt ingepakt, zodanig dat we de in Amerika gekochte koelbox (die we nog niet hadden) ook mee kunnen nemen. Weer hebben we daarmee 6x2 koffers/koffertjes en 4 handbagage. Henk heeft er niet zoveel zin meer in - steeds mist 'ie de satelieten, dus we moeten zelf de weg naar de airport maar vinden. Dat betekent dus ook fout-rijden. Maar we hebben tijd genoeg, dus zenuwachtig worden we er niet van. Met bijna lege tank leveren we de auto in - de schade wordt niet ernstig genomen. Dan worden we met een treintje naar de vertrekhal gebracht - erg handig. Na de soepele douane gaan we nog even eten met zicht op de vliegtuigen. Koen en Daan kopen van de laatste dollars die we niet meer kunnen inleveren nog wat snoep voor onderweg. En dan mogen we instappen - de linksen op rij 56 en de rechtsen op rij 61; daarmee hebben we twee raampjes kunnen regelen.
Mooie beelden volgen twee uur lang - dan ontneemt een dik wolkendek (we zijn dan al ruim boven Canada) het zicht. De tijd wordt geddod met eten, drinken, lezen, pogingen om te slapen, weer eten, drinken en wat t.v. kijken, dit keer van een groot scherm.
Vrijdag half 11 landen we op Schiphol, om half 12 zijn we al thuis. Heerlijk!!
Rijssen blijkt naar schiphol te zijn gegaan om ons te verwelkomen, maar die waren daar te laat - ze komen alsnog met de trein naar Utrecht, zodat zijn uit eerste hand onze verhalen kunnen horen en wij de hunne.

En dit was dan onze weblog - leuk om dat zo gedaan te kunnen hebben. We gaan het niet iedere vakantie doen, maar voor zo'n speciale reis was het erg de moeite waard.