vrijdag 17 augustus 2007

One hundred Giant Sequoia's

Heerlijk geslapen bij een heerlijke (koele) temperatuur. Pas op de plaats vandaag.
De ochtend is voor zwemmen in het heerlijke zwembad van de camping. De tweede was droogt snel. We drinken even koffie en gaan dan met z'n allen de auto in voor een tochtje op zoek naar Sequoia's. We zien op de kaart al dat het NP echt te ver is voor ons, maar Clinton heeft in 2000 een stuk in het NF ook aangewezen als Nat. monument voor Sequoia's en daar gaan we voor. Da's ook nog best een eind, maar alles is ver in dit land, weten we inmiddels.
De tocht gaat een heel eind langs de Kern river. We lunchen in een aardig dorpje en dan gaat het echt de hoogte in. Eindelijk zien we de Sierra Nevada groener worden (een heel stuk ziet er net zo gortdroog uit als Zuid Frankrijk in de zomer. We maken een kleine maar mooie wandeling langs '100' Giants, waarvan sommige dus wel meer dan 2000 jaar oud zijn. Ernst weet daarna nog een plekje verder voor een Dome Rock - achteraf ook weer verder dan gedacht, maar goed. Het is een gekke, heel ronde rots die beroemd schijnt te zijn onder bergbeklimmers.
Terug naar de camping luisteren en zingen we mee met de Nederpop liedjes op onze CD. De Amerikaanse radio geeft niet veel meer dan Country & Western.
Nu zitten we op de camping en maken ons zorgen over het weer. Het koelt af en het is nog maar 27 C. Bovendien wordt het bewolkt in het dal aan de westkant. "Gelukkig" weet de kampbeheerster te melden dat dit rook is die het gevolg is van een brand die op the 4th of July in Santa Barbara (bij Los Angeles; zo'n 300 km naar het Zuidwesten) is begonnen.
Zometeen gaan we weer eens Mexicaans eten en als toetje volgt dan de ice cream social.
Morgen naar ons laatste park: Yosemity. Tja Joost, volgens jou het hoogtepunt in Amerika, maar het was wel even puzzelen om daar onderdag te regelen (zeker op een zaterdag).

p.s. helaas zijn er vandaag wat foto's om onduidelijke wijze verdwenen; daarom hebben we geen beelden van Sequoia's.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo Amerikanen,
Wij volgen jullie op de voet,op de kaart dan,Kunnen jullie alle indrukken nog wel opbergen?
Groetjes van ons en Annie.

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Fijn om weer van jullie te horen, wij zagen afgelopen week helemaal geen berichten meer verschijnen. Kan me jullie reactie op Vegas helemaal voorstellen, wij voelden ons ook erg "displaced persons" daar.
Nu lekker naar Yosemite? Blijkbaar is het een groot verschil of je in juni of augustus daar bent om een plek te vinden.
Joost is al weer een hele week naar school en Pieter net terug van zeilkamp (beetje uitgeput en ziek), hij begint dinsdag weer. Ik hoop dat jullie net zo genieten van Yosemite als wij...
Josan

Anoniem zei

Hello dear travelers!

Goed te lezen dat jullie Grand Canyon mooi vonden. Het is een van mijn favorieten. Ik verschil van mening met Joost over het mooiste park... ;). Maar Yosemite (niet Yosemity ;) ) is ook mooi hoor. Jullie zullen het er denk ik lekker cool vinden. En.... watch for bears! En als je de Half Dome ziet denk dan even aan mij. Ik was er bovenop! Een hele lange en zware hike, niet aan te bevelen. Geniet van de laatste dagen. Komend weeknd wordt het weer hier beter dus jullie timing is perfect!

M.

Anoniem zei

leuk om ook uit Bunnik te horen! Alles is goed, we genieten van ons laatste dagje in SF - erg leuke stad. groetjes