dinsdag 14 augustus 2007

The Grand Canyon is great..... (and hot)

He,he, heel wat beter geslapen, al hoorde ik middenin de nacht coyote’s die volgens mij achter hevig piepende reeën aanzaten – vreselijke natuurgeluiden.

We stonden om half acht op en stonden om kwart over negen bij het begin van de Kaibab trail die vanuit de north rim naar benden gaat, waarna de echte doorzetters een tweede dag de south rim kunnen bestijgen. Wij gaan voor een tocht naar de Roaring Springs en zelfs die is wrsch. te hoog gegrepen voor ons. Aanbevolen wordt om die tocht om 7 uur ’s ochtends te beginnen, maar dat vonden wij te vroeg.

We beginnen met 21 graden, maar bij het dalen warmt het meteen erg op. Ik vind het dalen al vermoeiend, terwijl men erg waarschuwt voor de stijgende terugtocht. De uitzichten zijn grandioos, meteen al bij de rotsen van Coconino. Ergens halverwege (na een toilet!! en waterpunt middenin de natuur) is een tunnel door de rotsen gehakt en verderop een brug. Dan hebben de meeste van ons het al wel gehad, met in het achterhoofd dat we ook nog terug moeten. Ernst en Bas gaan nog een stukje verder en zien de Roaring Springs, met paarden (muilezels) die daar lekker kunnen drinken. We volgen ze lange tijd met de verrekijker – leuk.

De terugtocht is zwaar, want steeds flink klimmen in toch veel zon. Water en snoepjes helpen ons erdoor. Als ik (M) uitgeput boven kom, krijg ik een applaus van een groepje Franse studenten.

We kopen wat drank en rijden naar de tent. Dan volgt wat regen, zelfs onweer. Maar gelukkig is het tegen etenstijd weer droog. We eten eenvoudig: bonen, mais en aardappelpuree met zwarte olijven. Als zovaak op de campings weer een prachtig vuur met smores. Bijtijds gaan we slapen, want morgen wacht Las Vegas op ons.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Michiel gaf me jullie bloglink. Jullie verhalen maken me mooi lekker voor onze eigen reis die langzamerhand dichterbij komt, een paar dagen nog maar.... Woensdag 22 aug vliegen we naar Denver. Zijn jullie dan alweer ongeveer op de terugweg of kruisen we elkaar in de lucht? Ook naar de Grand Cayon zijn we erg benieuwd, wij gaan echter toch maar wel naar de South Rim ondanks het toerisme dat hopelijk net na het seizoen al een klein beetje minder is.
Geniet verder nog van de mooie reis! groeten van Ernestine uit een nat Nederland (beslist geen oven!)

Anoniem zei

Hoi Ernestine,

Heel veel plezier en succes bij jullie reis!! Wij reizen 23-8 weer terug, dus in de lucht zien we elkaar niet.
De Grand Canyon was prachtig - voordeel van de zuidkant is dat je dichter bij de rivier zit en hem dus ziet. wij zagen hem zelfs niet op het uiterste puntje van onze zware wandeling. Het is er wel warm, maar jullie RV is vast comfortabel.

groetjes, Mirjam