woensdag 22 augustus 2007

Zonnig San Francisco

Een heerlijk laatste dagje in een heerlijke stad. Iedereen is hier opgewekt, lijkt het. Overal behulpzame mensen als we even op de kaart zoeken waar we naar toe zullen gaan. En de zon schijnt. We hebben onze lange broeken onder uit de koffer gehaald, maar dat had overdag eigenlijk niet gehoeven.
We bezoeken Union Square en lopen vandaar door winkelstraatjes naar het financial centre met de wolkenkrabbers. Ze staan hier iets verder uit elkaar dan in Seattle zodat de zon ertussen kan. We drinken ergens koffie op een terrasje (die zijn hier beduidend minder dan in Europa). Dan volgt een boottochtje naar een van de schiereilanden ten noorden van SF. Mooi zicht op de Golden Gate en Alcatraz. Terug zoeken we de cable car en rijden daarmee de steile straten van SF op, prachtig in zo'n antiek karretje met een hoop gepiep en gekraak. Het cable car museum is zeker voor Ernst erg leuk. Daar is de aandrijving van het gehele systeem met een hoop lawaai te bekijken. Ernst weet inmiddels precies hoe het allemaal werkt; ik bekijk meer de geschiedenis van het openbaar systeem in deze idioot heuvelachtige stad (31% is normaal hier, en onze straat - Lombardstreet- heft zelfs een stukje waar het stramien van rechte wegen doorbroken is omdat het percentage wel erg hoog werd zodat er gezigzagd moet worden.
Na nog wat souvenirs gekocht te hebben rond de Fishermanswarf gaan we naar een lekker Veganistich restaurantje om ons galgenmaal te nuttigen. Mirjam drinkt te veel wijn en Bas eet een hele peper op, maar verder gaat alles goed.

Lekker geslapen - nu maken we ons op voor de reis back . We hebben er zin in! Tot gauw allemaal.

Geen opmerkingen: